توضیح: این یادداشت پیش از تغییر نام استارتاپ منتشر شده است.
در یادداشت آغازین از وبسایت نونکادمی، دربارۀ علاقهمندیام به سبک خاصی از نوشتنِ بیپرده، خودمانی و گاهنگارانه صحبت کرده و مبنای راهاندازی وبسایت را نیز توسعۀ این سبک اعلام کرده بودم. استارتاپ میمکادمی به نوعی توسعهیافتۀ وبسایت نونکادمی است؛ با این شعار: میمکادمی | موفقیت در زندگی دانشجویی!
گر چه روند معمول بنیانگذاران استارتاپ آن است که ایدۀ خود را تا زمان راهاندازی کامل به اطلاع کسی نرسانند، اما من، بر مبنای رسالت استارتاپ میمکادمی، بر خلاف روال آنان عمل کرده و از قبل مخاطبانم را در جریان ایدۀ هر چند خام و اولیهام قرار میدهم. به زبان ساده اگر بگویم، ما مرجعی نداریم که در آن به چالشها و مسایل زندگی دانشجویی پرداخته شده باشد و هدف من، پر کردن جای خالی این مرجع است. همین! اینکه دانشآموز قبل از دانشجو شدن و دانشجو در دورۀ تحصیلی خود تا زمان گذران پسادکتریاش، با مسایل خود آشنا شود و آنها را با موفقیت پشتسر بگذارد. از دلتنگی روزهای اول خوابگاه گرفته، تا بیپولیها، مسایل رابطه، نگارش پایاننامه، زبانخوانی، مقالهنویسی، جستوجوی کار، پژوهش و از این قبیل موارد. بعداً، زمانی که ایده پختهتر شد و گامهای اولیه نیز برداشته شدند، در این باره بیشتر توضیح میدهم.
اجازه دهید ابتدا از تجارب دیروز تا الآنم در راستای اقدامات اولیۀ راهاندازی یک استارتاپ بگویم. نخست آنکه قبلاً به نام استارتاپ فکر کرده بودم و حرف اول واژۀ موفقیت را در کنار بخشی از واژۀ آکادمی قرار داده بودم تا در کنار نونکادمی، دوگانۀ استارتاپی آن به نام میمکادمی شکل بگیرد. همان وقت در وبسایتهای خدماتی مربوط، دامنۀ میمکادمی را جستوجو کرده و از آزاد بودن آن مطمئن شده بودم. یکی از چالشهای اصلی در انتخاب نام استارتاپ که به نوعی معرف کلی فعالیتهای شماست، همین الزام همخوانی نام با آدرس وبسایت است.
اولین گام من برای عملی کردن ایدهام آن بود که عصر دیروز، دامنۀ آیآرِ میمکادمی را از وبسایت ایرنیک خریداری کردم. در حال حاضر هزینۀ ثبت دامنۀ آیآر به مدت یک سال ١٦ هزار تومان و برای پنج سال، ٤٨ هزار تومان است. گام بعدی مورد نیاز که مقداری زمانبر است و به دقت و سلیقۀ خاصی نیاز دارد، انتخاب قالب وردپرسی مناسب است. این در صورتی است که بخواهید وبسایت خود را با استفاده از بستر وردپرسراهاندازی کنید. برای بررسی قالبهای وردپرسی، موارد ارایهشده در راستچیندر دستهبندی خبری و وبلاگی را بررسی و پس از چند ساعت موشکافی و مقایسه، نهایتاً یک مورد را انتخاب و خریداری کردم. هزینۀ قالب انتخابی ٨٩ هزار تومان بود. الآن باید سعی میکردم هاستی انتخاب و فعال کنم که با محدودیتهای هزینهکردیام بخواند. چارهای جز انتخاب نوع اقتصادیِ هاستینگ نتافراز با قیمت ٤٩ هزار تومان نداشتم. گام بعدی مورد نیاز، فعالسازی وردپرس بر روی دامنه و نصب قالب است. از آنجا که دامنه را پس از ساعت کاری خریداری کردهام، هنوز پژوهشگاه دانشهای بنیادی دامنۀ میمکادمی را ثبت نکرده است و بنابراین نمیتوانم در این شرایط دو گام بعدی را بردارم.
انتظار داشتم در بامداد امروز، این دو گام را برداشته باشم. حالا که چنین نشده بود، سراغ لوگو رفتم. اگر خیلی وسواس نباشید، میتوانید به انگلیسی، طراحی آنلاین لوگو را گوگل کنید و با کمک گزینههای هوش مصنوعی، یک لوگوی اولیۀ ساده و بعضاً زیبا تحویل بگیرید. با این حال من دوست داشتم که حرف میم به عنوان نماد استارتاپ و حرف نخست واژۀ موفقیت، نمود خاصی در لوگو داشته باشد. بنابراین باید از روش تایپوگرافی استفاده میکردم. پس از جستوجویی چند و با الهام از چند طرح برتر یافتهشده، به صورت دستی یک لوگوی اولیه طراحی کردم!
نه در طراحی دستی دارم و نه در آیتی. با این حال، یکی از الزامات استارتاپ، دستکم در گامهای اولیۀ آن، دل به دریا زدن و دست و پنجه نرم کردن با یادگیری حوزههای مختلف و به نوعی همه فن حریف شدن است! چارۀ دیگری نیست؛ به ویژه زمانی که تنها باشی!
ثبت دیدگاه دربارۀ یادداشت