شبکههای اجتماعی و پیامرسانها در زندگی نوین ما نقشی اساسی و جایگاهی خاص یافتهاند. تعداد آنها قابل توجه است و نوعاً استفاده کردن از آنها، گونهای از هنر و مدیریت میطلبد. در این میان برخی از شبکههای اجتماعی، تخصصی و علمی هستند و حضور در آنها برای دانشجویان، پژوهشگران و کارآفرینان ضروری است. لینکدین و آکادمیا دو شبکۀ تخصصی به ترتیب در حوزههای شغلی و علمی ـ دانشگاهی هستند که اخیراً در میان مخاطبان خود، به محبوبیت رسیدهاند.
با گسترش دانش برنامهنویسی و وجود نیازمندیهای خاص علاقهمندان، به تدریج برخی پلتفرمهای دیگر نیز توسعه یافتهاند. از آن جمله میتوان به شبکۀ اجتماعی زیلهمۆ اشاره کرد که به وسیلۀ چند تن از دانشجویان و استادان کرد ایرانی در استرالیا بنیانگذاری شده و توسعه یافته است. این پلتفرم که ویژۀ متخصصان کرد است، تاکنون توانسته بیشتر از هزار نفر از دانشجویان، دانشمندان، پژوهشگران و کارآفرینان کرد را گرد هم آورد. زبان اول پلتفرم انگلیسی است و در عین حال، برخی رویدادهای آن به زبان کردی سۆرانی پوشش داده میشوند. زیلهمۆ را میتوان یک لینکدین بومیشده برای کردها دانست که امکاناتی از قبیل شبکهسازی، مدیریت گروه، برگزاری سمینار، شرکت در کارگاهها، پیدا کردن شغل، بارگذاری رزومه و از این قبیل موارد دارد.
دستاندرکاران این پلتفرم تاکنون توانستهاند به حدود ٣٠٠ دانشجو در پیدا کردن موقعیت تحصیلی و اپلایِ موفقْ کمک و نیز ٢٦ سمینار تخصصی علمی برگزار کنند. در یکی از این سمینارها، دانشمند برجستۀ کرد و جهان، پروفسور کۆچەر بیرکار، به زبان کردی دربارۀ جبر و هندسه سخنرانی کرده است.
با توجه به ضرورت شبکهسازی تخصصی در حوزههای مختلف علمی، بنده نیز گروه «مطالعات کردی» را در این شبکه راهاندازی کردهام. علاقهمندان به عضویت در این گروه میتوانند بر روی این لینک کلیک کنند.
پینوشت: به زودی در پلتفرم تجربینو نیز میتوانید به شبکهسازی حرفهای با نویسندگان، دانشجویان و پژوهشگران بپردازید و در آن از طریق نشر محتوای تخصصی علمی به درآمدزایی برسید. برای پیگیری رویدادهای این استارتاپ، لطفاً بر روی این لینک کلیک کنید.
ثبت دیدگاه دربارۀ یادداشت