این فراخوان به پایان رسیده است.
انواعی از رویدادهای علمی از قبیل همایش، کنگره، نشست علمی، سخنرانی، جشنواره، کارگاه آموزشی و مدرسههای تابستانی و زمستانی در دانشگاهها برگزار میشوند. شرکت در این رویدادها، یکی از تجارب ارزشمند دانشگاهی برای دانشجویان و پژوهشگران است. من، سید سعید حسینی، دانشجوی دکتری تاریخ و تمدن ملل اسلامی در دانشگاه تهران نیز، در مدرسۀ زمستانی «سنت علمی در تمدن اسلامی» که از جانب مؤسسۀ بینالمللی شارجه برای تاریخ علوم عرب و مسلمانان، وابسته به دانشگاه شارجه در امارات برگزار میشود، شرکت کرده و خوشبختانه پذیرفته شدهام.
معرفی رویداد
این مدرسه که ویژۀ دانشجویان تحصیلات تکمیلی است، با همکاری چند دانشگاه و مؤسسه برگزار میشود و در واقع سومین مورد از سلسله مدرسههای SIFHAMSاست. برگزاری این مدرسه به دو صورت آنلاین و حضوری به زبانهای انگلیسی و عربی در 9 تا 15 ژانویۀ 2022 (19 تا 25 دی 1400) با حضور پژوهشگرانی با زمینههای مختلف تحقیقاتی است.
موضوعاتی که در این مدرسه مورد بحث و آموزش قرار میگیرند، عبارتاند از:
- معنی علم در تمدن اسلامی
- اقتصاد و دارایی اسلامی: منابع و بافتارها
- فهم فلسفۀ مسلمانان در تمدن اسلامی
- فهم تاریخنگاری مسلمانان در دنیای نوین
- فلسفۀ اسلامی و ادبیات آن
- کتب و نسخ خطی در تمدن اسلامی؛ مطالعه و روش
- تفسیر عناصر معماری اسلامی
- جنبههای متمایز معماری و مهندسی اسلامی
- تاریخ ستارهشناسی: دانشمندان مسلمان
- دانش راه شیری در فرهنگ عربی بین سدههای 8 تا 15
هزینههای سفر
دانشگاه شارجه هزینههای شرکت در این رویداد را برای دانشجویان پوشش نمیدهد. بنابراین، من برای حضور در این رویداد جذاب بینالمللی، نیازمند هزینههای سفر و اقامت هستم. برای کاستن این هزینهها، به جای مسافرت هوایی، ضمن رفتن به سواحل جنوبی در استان هرمزگان، ان شاء الله از طریق لنج و به صورت دریایی به امارات خواهم رفت. در امارات نیز، در اقامتگاههای ارزانقیمت حضور خواهم یافت. با ملاحظۀ دریافت ویزا و امور اداری سفارت، احتمالاً در مجموع هزینۀ این سفر 20 میلیون تومان خواهد بود.
دستاوردهای پروژه
تجربۀ حضور در یک رویداد بینالمللی در یکی از فرهنگیترین شهرهای حوزۀ خلیج فارس ـ یعنی شارجه که بعضاً از آن با عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام نیز یاد میشود ـ بارزترین وجه دستاوردی این رویداد برای من است. توسعۀ ارتباطات بینالمللی با دانشجویان شرکتکننده در رویداد، پژوهشگران مدرسه و اعضای هیأت علمی گروه تاریخ و تمدن اسلامیِ دانشگاه شارجه، نمودی دیگر از دستاوردهای این سفر خواهد بود. مذاکره با دانشگاه شارجه دربارۀ اهمیت تصوف و عرفان اسلامی و به ویژه گستردگی قابل توجه طریقت نقشبندیه در جهان اسلام و ضرورت بنیانگذاری یک مرکز نقشبندیهپژوهی، از جمله اهداف و دستاوردهای دیگر این سفر خواهند بود. مجموعۀ این دستاوردها در قالب یک گزارش و یادداشت به اطلاع عموم علاقهمندان و مخاطبان نسیمگرام خواهند رسید و حمایتکنندگان مالی نیز، در جریان آنها قرار خواهند گرفت.
راههای حمایت
در صورتی که مایل به حمایت از من در این پروژه هستید، میتوانید تجربۀ سفر خود به امارات را با من به اشتراک بگذارید. این تجربه میتواند شامل شناخت روحیۀ مردم امارات و دانشگاهیان آنها و نیز معرفی اقامتگاههای ارزانقیمت آنجا و چگونگیِ داشتن یک سفر کمهزینه به امارات باشد. در صورتی که به امارات سفر نکردهاید، اما مایل هستید در یک خیر علمی مشارکت کنید، حمایت مالی گزینۀ دیگر است. در این صورت میتوانید از طریق صفحۀ تماس با من، به هر روشی که برایتان آسانتر است، با من در ارتباط باشید و یا نهایتاً تا 17 دی 1400، حمایتهای مالی خود را به شمارۀ کارت بانکی من، 9747-8938-7210-5410، واریز نموده و حتماً آن را به اطلاع من برسانید!
برای شناخت من میتوانید صفحۀ دربارۀ من را بخوانید و یا از طریق شمارۀ همراهِ 2012-777-0918 با من ارتباط بگیرید. خوشحال میشوم که با فراهم بودن امکان گفتوگو و بحث بیشتر، شما را در جریان این رویداد علمی، اهداف و دستاوردهای آن قرار دهم.