توضیح: این یادداشت زمانی نوشته شده که اسم استارتاپ تجربینو هنوز میمکادمی بود.

نزدیک است چشمانم از حدقه بیرون بزنند! تمام دیشب را بیدار بوده‌ام و از زمانی که نیمه‌شب از مزرعۀ آیشاوا در سروآباد برگشته‌ام، پیوسته مشغول ویرایش و بارگذاری یادداشت‌ها و محتواهای متنی در وب‌سایت میمکادمی بوده‌ام. از آن‌جا که در ابتدای هفتۀ بعد سفری به تهران در پیش دارم، ناگزیر بودم تا بخشی از کارهای محتوایی را به منظور جبران پاره‌ای عقب‌افتادگی‌ها با سرعت بیشتری به پیش ببرم.

مدتی است به دلایلی که همیشه در زندگی دانشجویان پیدا می‌شوند، دربارۀ گام‌های برداشته‌شده در راه بنیان‌گذاری استارتاپ میمکادمی ننوشته‌ام. آن‌چه در این مدت انجام داده و به پیش برده‌ام، اجمالاً به قرار زیر است:

واحدهای فناورِ پذیرفته‌شده در مراکز رشد، باید در مرحلۀ پیش‌رشد شرکت خود را به ثبت برسانند. من نیز چند هفته‌ای است که فرآیند ثبت شرکت را آغاز کرده‌ام، اما متأسفانه هنوز به نتیجه نرسیده است. در آخرین اقدام، میانۀ ثبت مراحل لازم به شیوۀ اینترنتی، سامانۀ ثبت شرکت‌ها از دسترس خارج شد و به رغم گذشت چند روز، هنوز درست نشده است. ظاهراً جز در پیش گرفتن صبر ایوبی، چارۀ دیگری نیست!

از آن‌جا که فعالیت و هدف اصلی تعیین‌شدۀ میمکادمی در مرحلۀ پیش‌رشد، راه‌اندازی وب‌سایت و انتشار محتواهای متنیِ راهنماگونۀ تجربه‌محور است، در تلاش بودم تا یکی از دوستان توانمند خود را به عنوان مدیر تولید محتوا استخدام و به تیم اضافه کنم. به رغم قول مساعد اولیه، نهایتاً این دوستم نتوانست به هیأت تحریریۀ میمکادمی بپیوندد. این در حالی بود که من نزدیک به سه هفته، فعالیت تولید محتوا را به امید پیوستن او به تیم متوقف کرده بودم.

پس از آن در پی جذب یکی دیگر از دوستانم برآمدم که او نیز دستی به قلم دارد و فکر می‌کردم علاقه‌مند باشد. با این حال، او نیز به میمکادمی نپیوست و به این ترتیب وقتی خود را تنها و در عین حال منابع سرمایه‌ای جذب‌شده‌ام را اندک دیدم، در نهایت تصمیم گرفتم با وجود درگیری‌های رسالۀ دکتری، خودم تولید محتوای میمکادمی را انجام دهم.

این را هم بگویم که به دوستانی چند سپرده بودم تا دربارۀ تجارب کاری، علمی و دانشجویی خود بنویسند و برای میمکادمی ارسال کنند. با این حال، تاکنون جز دو یادداشت از دو هم‌اتاقی سابقم در دانشگاه صنعت نفت، چیزی دریافت نکرده‌ام!

دیگر آن‌که، چون منابع لازم برای هزینۀ کدنویسی وب‌سایت را در اختیار نداشتم، ناگزیر از بستر وردپرس استفاده کردم. جز پشتیبانی‌های موردی فنی که بر عهدۀ یکی از نیروهای شتاب‌دهندۀ ژرفاست، بقیۀ امور لازم وردپرسی نیز بر عهدۀ خودم است و این در ابتدا بر سختی کار افزوده بود. این مدت در حال یادگیری کار با آن بوده‌ام و تاکنون مهارت اولیۀ لازم را به دست آورده‌ام و احتمالاً از این به بعد بتوانم رأساً سایر وب‌سایت‌های لازم خود و دیگر استارتاپ‌ها را راه‌اندازی کنم، و این البته از فایده‌های بنیان‌گذار بودن و بر عهده گرفتن حجم عمدۀ کارهاست که از سر توفیق اجباری، چنین مهارتی از مجموعۀ دانستنی‌های به‌روز و ضروری دنیای آی‌تی را تا حدودی یاد گرفته‌ام!

با کار کردن در بستر وردپرس، تاکنون توانسته‌ام مگامنوی وب‌سایت و بخش‌های اولیۀ صفحۀ اصلی را با شخصی‌سازی استایل‌ها، طراحی کنم. برای هر کدام از بخش‌های دسته‌ای یادداشت‌ها نیز، سه محتوا را در نظر گرفته‌ام و تاکنون نیمی از محتواها را تهیه، ویرایش و بارگذاری کرده‌ام. نیز با توجه به آن‌که هنوز امور مارکتینگ و رپورتاژ و تبلیغ‌پذیری را آغاز نکرده‌ام، بنر تبلیغاتی کسب‌وکار دانشجویی دیگرم ـ هورامان‌هانی ـ را در آفترپست یادداشت‌ها قرار داده‌ام.

در نهایت آن‌که، افزونۀ پست مهمان را نصب و راه‌اندازی کرده‌ام تا اگر کسی مایل به انتشار یادداشت‌های تجربه‌محور خود در زمینۀ انواع چالش‌ها و مسایل زندگی دانشجویی بود، بتواند به صورت مستقیم آن‌ها را بارگذاری کند. این یادداشت‌ها پس از ارزیابی و در صورت تأیید، با اعمال ویرایش‌های به سبک میمکادمی، در وب‌سایت به نام نویسنده منتشر می‌شوند.