یکی از مهم‌ترین مسایلی که دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری با آن مواجه هستند، پژوهشی است که باید در چهارچوب پایان‌نامه و رساله انجام دهند. انجام این پژوهش، از زمان جست‌وجوی موضوع یا مسأله تا پیشنهاد آن به استادان و گروه و نیز دفاع از آن، با آداب دانشگاهی خاصی روبه‌روست. دفاع از پایان‌نامه در کارشناسی ارشد و دفاع از پروپوزال و رساله در دکتری، از جمله آدابی است که دانشجو باید برای آن آمادگی کسب کند.

شرکت در جلسات دفاع دیگر دانشجویان، به ویژه دانشجویان هم‌رشته‌ای، و یا حداقل دانشجویانی که حوزۀ کاری و رشتۀ آنان به زمینۀ پژوهشی ما نزدیک است، یکی از راه‌های بهینه برای کسب آمادگی به شمار می‌رود. قبل از کرونا، زمانی که هنوز دانشگاه‌ها به صورت حضوری فعالیت می‌کردند، زمینۀ شرکت در جلسات دفاع فراهم بود. اکنون به دلیل مجازی شدن فعالیات و رویدادهای دانشگاهی، امکان شرکت در جلسات دفاع برای دانشجویان، بنا به پاره‌ای ویژگی‌های فضای مجازی، محدودتر شده است.

شخصاً به منظور استفادۀ علاقه‌مندان و کمک به یادگیری نودانشجویانِ دوست‌دار پژوهش، زمان جلسۀ دفاع از پروپوزال خود را اطلاع‌رسانی کردم. اکنون نیز، لینک فایل ویدیویی ذخیره‌شدۀ این رویداد را در اختیار دوستان عزیز قرار می‌دهم.

جلسۀ دفاع کمی بیش از دو ساعت به طول کشید و در آن نکات ارزشمند و قابل توجهی مطرح گردید که می‌تواند برای علاقه‌مندان به امر پژوهش و یادگیری پروپوزال‌نویسی، و نیز نقشبندیه‌پژوهان و دوستان فعال در مطالعات کردی، نوعاً مفید باشد. به این منظور، دوستان و علاقه‌مندان می‌توانند بر روی این لینک کلیک کرده و با استفاده از نرم‌افزار آدوبی کانکت یا مرورگر به‌روز خود، به فایل مورد نظر دسترسی پیدا کنند.